Askims Fältrittklubb

 
Igår hade Askims Fältrittklubb en klubbdag och jag var inbjuden som hemlig gäst för att hålla en clinic/uppvisning. Med mig hade jag min kollega och bästa vän Conny, som på ett alldeles strålande sätt hjälpte till att demonstrera och förmedla min filosofi.
 
Vi promenerade runt en del på området innan visningen och när det började närma sig släppte jag Conny i paddocken så att han skulle kunna strosa runt lite om han ville... Bara det att han med raska steg genast travade iväg mot ridhusporten som stod öppen - och ridhuset i sin tur var öppet ut på andra sidan också. Spännande!! ;) Men han tog bara en kort vända i ridhuset innan han återvände till paddocken och snabbt kom till mig igen.
 
Därefter lämnade han inte min sida på den timmen vi lekte, tränade, visade och berättade. Han var fantastiskt duktig! Jag har inte direkt min komfortzon mitt i rampljuset så här, men med Conny vid min sida blir det hundra gånger lättare. Och det blev en riktigt bra visning, jag fick fram mitt budskap och publiken verkade nöjd.
 
Tack Askim för att vi fick komma, och tack Conny för att du är en sådan klippa!
 
 

Andrea
Postat 2015-09-07 / 22:34:33. URL: http://noukah.blogspot.com

Superhäftigt att se! Blir så imponerad och sugen på att själv gå en kurs eller besöka en sån clinic.

Johanna
Postat 2015-09-08 / 13:52:54.

Fantastiska är ni, båda två och som team! ;)
Planerar du fler clinics? Hade vart otroligt intressant att se dig jobba i verkligheten så att säga. ;)

Svar: Tack! :) I nuläget har jag inte fler event av det här slaget inbokade, men det blir säkert av framöver.
Norah Kohle {Horse Balance}

Malin
Postat 2015-10-03 / 18:39:28. URL: http://hastigare.blogg.se

Hejsan!

Blir så inspirerad av dig och dina hästar! Det måste jag tacka för!

Har själv under några månader försökt påbörja markträningen med min treåriga (connemara) foderhäst, och det har gått otroligt bra, men jag börjar märka att han nu har blivit "slö" eller "seg" och jag är inte säker på om det är för att det är höst, och han lägger mer energi på att gro vinterpäls (han går på lösdrift), eller vad som är problemet. Eller om det är för att varje träningsområde till viss del har gräs som underlag som lockar mer än att träna (speciellt när hagen han går i med de andra knappt innehåller gräs alls). Har försökt att att använda betandet av gräset som belöning när han gör rätt, men nu känns det som att det enda han vill är att dra ner huvudet och äta när han blir otålig (och otålig blir han så fort han behöver röra benen).

Han är oerhört pigg på att göra "stillastående" trick och erbjuder allt möjligt. Och vi har precis påbörjat sidförande rörelser, vilket han har snappat upp snabbt. Men nu får man kämpa sig svettig att ens få honom att trava piggt på en volt runt mig...å att han ska galoppera kan man bara drömma om.

Han har lärt sig inkallning bra, men det som förut var en pigg häst som kom travande eller galopperades till mig, är nu en slö häst som drar benen efter sig. Jo visst kommer han, men i snigelfart. Och att jaga ut honom med energi och försöka få fart på hans ben gör bara att han tydligt visar sitt missnöje med att behöva springa (då vänder han rumpan till och gör ett halvhjärtat försök att "bocka" - som för att säga "nej, jag har inte lust".

Jag är lite osäker vad jag bör göra. Dessutom är han värsta matvraket. Det råkar inte finnas ett matfritt träningsområde där jag kan hålla på och träna utan att han nu som då "hellre äter än lyssnar på mig", trots att han ändå nu som då får äta som belöning.

Det känns som en dubbelmoral att jag ska stå och slita i hästen ibland för att få honom att sluta äta, samtidigt som jag ska försöka att inte bli arg och tappa humöret, utan bara vara tydlig och klar i mitt kroppsspråk. Att jaga honom ut från mig på en volt har blivit svårt, speciellt att hålla upp hans energi.

Jag kan tänka mig att det är svårt för dig att veta sådär på rak arm vad som är problemet, eller om du alls vill dela med dig av information sådär bara. Men jag skulle vara oerhört tacksam för svar, för nu känns det som att det hela går utför, då jag inte har någon jag kan vända mig till här på min ort i Finland. Ingen hästtjej med liknande intresse. Hittills har jag bara tagit hjälp av bloggar, videor och böcker.

Jag tror inte att han är sjuk, han är för "pigg i huvudet", och tänderna (som jag tidigare misstänkte att kanske gjorde honom ofrivillig till arbete) fick han fixade för någon dag sedan (en mini-vargtand avlägsnades och de andra raspades). Ridningen har legat på hyllan i ca två veckor eftersom han tydligt började visa sitt ogillade av bettet (före tänderna fixades).

Måste tacka igen för att du håller min gnista inspirerad till att fortsätta! Tack!


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0