Mycket på gång

Foto: Lina Malmqvist
 
Tiden går och vips så var vi inne i oktober och hösten är här på riktigt. Jag tycker att allt går så himla fort och att jag egentligen inte gör så mycket... men så blickar jag bakåt i kalendern och ser att jag faktiskt har saker för mig precis hela tiden. ;)
 
Trots att höstterminen med jobb och skola är igång så har jag fortfarande en hel del att göra i företaget, vilket såklart är fantastiskt roligt. Det är just nu en rolig variation med både mina gamla "stammisar" som utvecklas till nya nivåer hela tiden, och nya kunder både sådana som behöver lite kort hjälp med något specifikt problem eller som vill inleda ett långsiktigt samarbete. Jag har sällan tråkigt på jobbet!
 
Jag har även äntligen fått lite tid och ro att lägga på min hemsida, så efter att ha sett väldigt ofullständig ut under några månader är den nu på gång igen. Lite ändringar i träningsutbud och information, så är ni nyfikna är ni varmt välkomna in och kika. Tanken är att bloggen ska flytta över dit och kopplas ihop så småningom, men allt i sinom tid... Jag brukade vara ganska haj på det där med webbdesign men jag börjar väl bli gammal för jag är inte alls lika "teknik-klok" som förut, ha ha.. ;D
 
 
När det kommer till mina egna hästar och deras träning så har jag äntligen lite inspiration, efter mycket om och men!! Det har varit väääldigt dåligt med den biten, ja det senaste året faktiskt. Det har väl om inte annat märkts här på bloggen, i form av fruktansvärt dålig uppdatering.. ;)
 
Jag har haft något av en känslomässig bergochdalbana med Conny, då insikten om att han faktiskt börjar bli till åren slog mig som en bomb. Han är fortfarande samma underbara, goa super-fåne, sprallig som tusan och med både en och två rävar bakom öronen, men han har ju nu passerat tjugo och är ju faktiskt inte helt "som ny" längre. Så plötsligt blev allt vad heter prestation så väldans sekundärt, vi släppte den biten helt och ägnade oss helt och fullt åt att njuta ute i naturen.
 
I takt med det kände jag också mer och mer att Leia och jag aldrig kommer att få det där som jag och Conny har. Urbota korkat att börja jämföra sina hästar, men jag är inte mer än människa.. :) Jag älskar Leia och hon har varit som en frisk fläkt ända sedan hon klampade in i mitt liv, men hon och Conny är verkligen som natt och dag. Vilket såklart är precis varför jag tycker så mycket om dem båda två, på helt olika sätt, men det gjorde också att när jag la ner träningen med Conny kände en del av mig "äsch, det är ingen idé" med Leia... Så då blev det att vi också fokuserade fullt ut på att bara mysa tillsammans i skogen.
 
Många flummiga tankar blev det nu men vad jag ville komma till var att jag helt enkelt tappade all inspiration till att faktiskt träna på nytt med hästarna. Det kändes som att vi kunde göra allt det vi alltid velat kunna göra och även om man förstås aldrig blir fullärd kände vi oss ganska nöjda med den nivån vi tagit oss till.
 
 
Men! Nu har det hänt grejer! Som en blixt från klar himmel slog motivationen ner i mig och nu jäklar är vi igång igen! Conny och jag är fortfarande först och främst fokuserade på våra härliga uteritter, men vi har tagit upp träningen av lite gamla grejer och det är riktigt roligt att ha lite "projekt" på gång igen. Vi hade Maria Gramén ute hos oss i förra veckan, som ju följt större delen av vår resa och varit en stor del av vår utveckling genom åren. Det gav mig också en boost, även om vi inte direkt hittade på något nytt är det alltid bra att bara få lite påminnelser från någon utifrån.
 
Leia och jag har skjutit uppåt med raketfart på sistone. Främst ridningen har tagit stora kliv framåt, vi lullar inte bara omkring längre utan nu kan vi faktiskt kalla det för dressyr. Hon har fått en helt annan gnista och jag har äntligen kommit på hur jag ska arbeta med henne för att hon ska hålla intresset uppe.
 
Vi har varit ute på vår allra första uteritt utan huvudlag, och det gick hur bra som helst. Ännu roligare var det att det var fullt ut Leias initiativ! Här har jag skrivit lite om det.
 
Igår var ytterliggare en milstolpe. Vi hade vårt första riktiga pass utan huvudlag, utanför paddocken. Hon har blivit ganska nervös när vi bytt miljö tidigare, men som sagt har mycket hänt på sistone och nu kändes det hur naturligt som helst. Det där med stora öppna gröna fält är inget jag tar för givet att rida runt på - Conny har under årens lopp bjudit på mer än ett antal åkturer på just sådana, hehe - så det har inte blivit att vi varit mycket utanför paddocken. Men Leia var en riktig pärla och vi kunde göra precis allt som vi gör innanför staketets inramning.
 
Jag tänkte att jag skulle försöka vara lite mer på att få nya bilder aningens oftare än det blivit på sistone, så kan jag förhoppningsvis bli lite bättre på att hålla igång den här dammiga bloggen.. ;)
 
Foto: Lina Malmqvist

Elizabeth
Postat 2015-10-09 / 10:14:24.

Yaaaaaay för uppdatering!! :D

Petra
Postat 2016-02-16 / 09:36:23. URL: http://cervus.blogg.se

Hej, använder du blogg.se gamla stilmallar som grund? kan du i så fall skicka den till mig? Jag hittar inte hur man redigerar och designar bloggen i den uppdaterade versionen... :/

// mvh Petra


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0