En dansande Leia

Nu händer det grejer med prinsessan Leia minsann! Vilken skillnad det blir så fort jag tar tag i mig själv och strukturerar upp träningen. Nu har vi kört ett par pass för hand där jag fokuserat på longeringsarbetet och det går fort framåt. Vi har jobbat mycket med slutan för att komma åt samling men det har också lätt blivit att hon vikt sig i mitten och lagt all vikt fram istället. På sistone har jag istället jobbat mer med skolskritt (diagonal tvåtaktig skritt) och använt en väldigt "mild" sluta bara för att hålla bakdelen på plats. Och voilá! Nu står jag på någon meters avstånd och Leia jobbar med tramp hur fint som helst. Tidigare har hon haft svårt att inte "ramla" iväg på longen när jag bett om mer samling, men då vi nu tagit det ur skritt kan hon lättare hålla ihop sig själv. Och som jag njuter av att se henne försöka! Hon är byggd med en framdel och en bakdel och en hängmatta i mitten så samling kommer inte naturligt för henne, men hon har en vilja av stål. Ibland blir det att hon studsar iväg i något galoppsprång, ibland slänger hon med huvudet, ibland hoppar bakdelen uppåt, ibland gör hon någon form av bergsget och ibland sätter hon det klockrent och dansar in i en piaff. Hon ger inte upp utan fortsätter våga försöka och blir så nöjd, så nöjd när hon märker att jag är belåten med henne. Hon har en attityd som säger "titta vad jag kan!" och det gör allt arbete så väldigt mycket lättare - och roligare.
 
Våra nya verktyg har också möjliggjort att vi kan börja kika lite på galopp för hand. Galoppen har vi ju lekt en hel del med tidigare och hon bjuder på allt man kan tänka sig. Men just en organiserad, samlad galopp, det har inte varit lätt. Det går såklart inte över en dag så galoppen ser fortfarande ut som rätt mycket kaos. Men vi är på väg mot rätt riktning!
 
Igår när jag skulle hämta Leia i hagen för att hon skulle få mat spårade det ur och både hon och Conny bjöd upp till show. Det kan jag såklart inte säga nej till så här har ni lite fjanterier från oss. I slutet är även ett kort klipp från idag när vi jobbade med stegringen.
 

Anonym
Postat 2015-03-17 / 17:33:48.

Wow! Ni är så otroligt duktiga, och jag bara ler när jag ser dig o hästarna tillsammans! underbara videor och bilder också
Och så kul att det går så fort frammåt med Leia!


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0