Leia den 23 juni

 
Min härliga, positiva, kraftfulla Leia!
Hon går från klarhet till klarhet. Det är en verkligt befriande upplevelse att träna med henne, för jag går in med ett blankt papper varje gång. Det går absolut inte att ha en förberedd och bestämd plan, för man kan aldrig veta vad Leia är på för humör. Och det finns ingen som kan tvinga Leia att göra något hon inte vill. Så en kurs i flexibilitet har hon verkligen gett mig! Och jag har fått lära mig den sanna innebörden av att få min idé att bli hästens idé (eller vice versa.. :))
 
När det kommer till träning av den här typen, som jag faktiskt inte har något direkt namn på, handlar det mest om att bara ha roligt tillsammans, se vad vi kan lära oss och förhoppningsvis få lite motion på kuppen. Löslongering har Leia varit bra på mer eller mindre från dag ett, men något vi fått jobba mycket med är att bibehålla motivationen och intresset. Blir det för långrandigt springer hon hellre och ställer sig i demonstrativt i något hörn. Och går man för fort fram blir hon osäker och vill inte vara med mer...
 
Så här gäller det att hitta en bra balans. Menlösa cirklar i all oändlighet är det värsta vi kan göra, men blandar man in lite skolor, olika höjd på formen, gångartsskiften, varvbyten, varierande storlek på volten och så vidare, då blir det plötsligt stimulerande och intressant för oss båda. Det finns mycket man kan hitta på - allt som krävs är fantasi.
 
Som ni kan se har hon börjat bli röd igen på sina ställen, ett resultat av att jag varit borta en del och inte har haft möjlighet att ge henne sina tillskott. Förhoppningsvis mörknar hon igen nu när hon återigen får dem regelbundet!
 
 
I våras lärde Leia sig att stegra och kicka ut ett av frambenen samtidigt. Det gjorde en stor skillnad för hennes förståelse för hur hon ska arbeta med kroppen i stegringen. Hon har ju så mycket vikt på sina framben på grund av den stora bogen, vilket såklart försvårar stegringen. När hon ska sträcka ut frambenet måste hon välva ryggen på ett annat sätt och få upp manken ordentligt, vilket resulterar i en lättare stegring.
 
Så här ser en "dålig" stegring ut nu för tiden. Definitivt framsteg mot hur det brukade se ut en "trött" dag. :)
 

Martina
Postat 2015-06-24 / 10:59:46.

Vad ger du för tillskott för att undvika/motverka de röda tonerna? :) Jag har också en frieser som inte är helt svart längre :/

Svar: Jag har gett henne alger (som innehåller bl.a. koppar) samt magnesium (som hjälper upptaget av koppar). :)
Norah Kohle {Horse Balance}

Lisa
Postat 2015-06-24 / 12:53:53. URL: http://lisamo.blogg.se

Hon är så vacker! =)

Sofia
Postat 2015-06-25 / 17:16:28.

Hej! Ville bara säga att det du och dina hästar har är så fantastiskt. Relationer som jag drömmer om att ha med mina hästar... Men,men... Undrade bara om du hade lite tips på hur man kan utveckla löslongering? :)


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0