Leia kan också

 
Då har jag fått testa mina nya färdigheter med Leia också och vad ska man säga... Gör piloten rätt gör hästen rätt. :)
 
Jag har alltid haft svårt att rida Leia. Jag är så inkörd på Connys korta, breda ponnyrygg med naturligt undertramp och mycket eget driv och det är verkligen raka motsatsen att rida på Leia - en lång rygg, långa bakben, en stor tung bog och ingen naturlig kapacitet för dressyr rent fysiskt. Däremot är hon väldigt rolig att jobba med mentalt, då hon vill så mycket och tycker att dressyr är väldigt roligt. Även om hon tycker att det är en väldigt bra idé att ignorera att hon har två bakben och mest springa runt i rollkur helt på egen hand (frieser)...
 
Så för vår del har det mest blivit dressyr från marken, och ridning utan träns eller ut i skogen. Jag har väntat med att ta tag i riden dressyr tills hon fått lite bättre koll på kroppen när jag står bredvid och kan visa. Och om det lönat sig!
 
Nu har vi haft två fantastiska pass den senaste veckan och hon är en fröjd att rida. Skolorna fungerar bra, hon har en jämn böjning i båda varv och idag lyckades vi med slutor i galopp. Vilken känsla! Det här är alltså damen som inte kunde galoppera åt höger när hon kom till mig och som alltid haft problem med fyrtakt och på tok för tung bog.
 
Åh vad det är roligt att rida nu! Jag hoppas kunna få lite bilder eller film snart, så att jag får se hur det ser ut också. :D

Kristin Schyllner
Postat 2015-04-29 / 23:48:53. URL: http://kshorsemanship.se/

Vilken tjusig tjej!

- Spana in senaste inlägget i min blogg om du vill vara med i utlottningen om en insektsspray lagom nu till sommarbetet! -


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0