Rökträning II

 
Ja, då har Leia också blivit "rökare". Idag var det alltså dags för hennes första möte med rökpatron, och hon förvånade mig verkligen. Jag hade nästan sett fram emot lite galna bilder att kunna visa upp för er.. :D Men det blev inte särskilt mycket med det, för hon var ärligt talat ganska obrydd.
 
Lite knorr och spänd hållning blev det, men hon var snabbt framme och undersökte. Trots att röken blåste omkring både från och på henne fortsatte hon att röra sig mot den och ville snabbt testa att gå igenom.
 
"Jag vågar nog försöka..."
 
"Oups, läbbigt!!"
 
Man får alltid vara förberedd på noll-till-hundra när man ber hästen att gå över/genom något otäckt, det kan vara allt från vattenmattor till bommar till presenningar till vattenpölar till, i det här fallet, rök. Många hästar står och "laddar upp" för att sedan spränga igenom. Viktigt då är att man är beredd och omedelbart ber hästen att gå tillbaka samma väg. Jag vill att hästen genast saktar ned, vänder sig och funderar på vad som hände. Låter man hästen bara springa iväg framåt får hen inte chans att reflektera och lär sig sannolikt att i framtiden springa igenom problem. Som jag skrivit förut - en tänkande häst är en säker häst.
 
Tillbaka samma väg igen..
 
 
Det krävdes inte mycket för att Leia skulle våga stå inne i röken. Hon bjöd till och med på ett par trick, vilket ju är ett tecken på att hon var trygg. Kul! Det var alltså inte alls vad jag hade väntat mig, så jag blev positivt överraskad. Även om jag nu då inte har några vidare spännande bilder att visa er.. ;)
 
Nästa steg blir att introducera henne för eld. Det ska också bli intressant. Antingen tar hon det med ro precis som röken, eller så blir det lite mer att jobba med. Man vet aldrig riktigt i förhand med Leia, hon är både stencool och en liten fegis på samma gång. :)

Wilma Seger
Postat 2014-09-28 / 23:34:51. URL: http://Swirya.blogg.se

Duktigt Leia :D.
Vad har du köpt rökpatronerna :)?

Thea Martinsson - Satsande hobbyryttare
Postat 2014-09-29 / 10:02:25. URL: http://theamartinsson.blogg.se

Hej! Vilken fin blogg du har, hoppas du får en bra dag även att det är måndag ;)

cassandra
Postat 2014-09-29 / 11:51:40.

Hej duktiga du! Jag skrev mail till dig för ett tag sedan om min häst som va rädd för att gå över bommar! Allt funkar kanon och framstegen är enorma..tack!! Men jag kan liksom inte sända honom över utan måste lägga tryck på repgrimman och såklart släppa efter när han tar ett steg. Så får i princip "Dra honom över". Har du något tips?? Mvh cassandra

Sandie
Postat 2014-10-09 / 12:18:38.

Please make a english translation also!!! Please!!


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0