Leia den 17 augusti - ridning

 
Vi kämpar envetet vidare med den där kluriga bärigheten. Slutligen sitter alla Leias olika delar ihop som de ska - nu gäller det bara att lära sig att arbeta med dem korrekt.. och det är lättare sagt än gjort. Hela hennes exteriör arbetar emot henne, med den långa ryggen och långa bakbenen. Hon är heller ingen sån häst som "showar" genom att sätta sig på bakdelen och använda kraften så, utan hon är mer typen som krullar ihop nacken och sprattlar runt med frambenen. Och så har vi mig ovanpå alltihop som är uppvuxen på en liten stark ponny som vänder på en femöring. Det är ingen helt lätt utmaning vi har med andra ord.
 
Men vi har roligt när vi experimenterar omkring. Leia älskar dressyr och försöker alltid så gott hon kan. På det kommer man långt! Och det räcker egentligen att jag jämför med hur det såg ut förra sommaren, så inser jag att vi ändå tagit ett par stora kliv framåt.
 
Uppsamling innan galoppfattning. Lite kort i halsen men hon får ändå med sig rygg och bakdel hyfsat.
 
Mindre bra försök till samling... Så här ser det ut när Leia tappar bärigheten. Nacken blir överböjd, ryggen blir en hängmatta och bakbenen har inte alls förstått vad vi pysslar med. Det här är tyvärr ingen helt ovanlig arbetsform för speciellt frieserhästar, men det är inte en form jag anser vara önskvärd.
 
Karamellpaus såklart.

Dödslyft gone wrong. Haha, så otroligt fult! Såhär ser det ut när Leia är lite väl ivrig att slänga omkring på sin matte, och nämnda matte inte är tillräckligt snabb att hoppa upp. Då fastnar man lite sådär halvvägs.
 
 
Ett av dagens bättre försök till samling. Hon har en naturligt bärig hållning, god takt och arbetar helt okej med ryggen. Det kan bli oändligt bättre men som sagt - det här är början.
 
Vi har även tagit upp inlärningen av stegra uppsuttet. Såhär kan det se ut när Leia provar sig fram.
 
Hon har blivit overkligt vacker, min lilla "fula ankunge". Och jag får säga att de röda topparna passar henne. Eldhästen.. ♥
 
Tripp trapp trull!
 

Kristina Norrman
Postat 2014-08-18 / 11:40:23.

Vackra bilder, och älskar sättet du jobbar med dina hästar!
Vart har du fått tag på det vackra tränset och kapsonen? :)

Svar: Tack så mycket. :) Nackstycket kommer från Kapson.se och bett+kapson från Markus Holst.
Norah Kohle {Horse Balance}

Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥
Postat 2014-08-18 / 14:04:22. URL: http://neapocalypse.blogg.se/

Så roligt med så mycket bilder! <3

Svar: Kul att det gillas! :D
Norah Kohle {Horse Balance}

Anna
Postat 2014-08-18 / 15:39:10. URL: http://www.scillsen.wordpress.com

Toppeninlägg! Blir nyfiken när du menar att det är vanligt att se friesers jobba så: vad är orsaken? Och har friesers svårt att samla sig? Jag har hört att de har ett obekvämt steg, men jag undrar hur illa det kan vara för någon som vill träna ordentligt i dressyr med sin framtida frieser?

Svar: Tack, roligt att höra! Jag skulle tro att orsaken är så enkel som att friesehästar lätt "hamnar" där av sig själva. Det är viktigt att hela tiden passa så de inte glider in bakom lod och tappar bakdelen, för annars kan de med lätthet arbeta i en sådan form trots att det inte är hälsosamt. Överlag är de flesta "moderna" friesers, sk sportfrieser, inte byggda vidare fördelaktigt för samling, så man får anpassa dressyren efter hästen istället för tvärtom. Hur det är att sitta i en friesers rörelsemönster beror dels på hur just den hästen rör sig såklart, och hur stadig man själv är i sitsen. Om inte annat vänjer man sig ju med tiden. :)
Norah Kohle {Horse Balance}

Juli
Postat 2014-08-18 / 18:44:53. URL: http://beaochjag.blogg.se/

Vackra

Svar: Tack. :)
Norah Kohle {Horse Balance}

Juli
Postat 2014-08-18 / 18:46:07. URL: http://beaochjag.blogg.se/

Vackra Leia! Och så fint hon går! Hennes röda toppar är verkligen eldiga och fina!

Svar: Ja hon är en stilig donna!
Norah Kohle {Horse Balance}

Sofie
Postat 2014-08-18 / 18:55:41.

Helt fantastisk blogg! :') Denna ska jag länka på min/a bloggar och spara i bokmärke :)

Svar: Åh tack, vad kul!
Norah Kohle {Horse Balance}

Angelica Karlsson
Postat 2014-08-18 / 21:56:36. URL: http://jagochjane.blogg.se

Är verkligen så imponerad av dig Norah! Jag har följd din utveckling sedan... Jag vet inte hur länge och jag tycker det är så fantastiskt att se. Önskar att jag skulle kunna komma så långt men pengarna räcker ju tyvärr inte till. Så har frusit fast med min ponny och gått över till det engelska igen. Både jag och ponnyn tycker det är lite tråkigt när man inte lär sig något nytt.
Men man blir allt sugen av att plocka upp allt igen när man kollar på dina bilder och följer dig! :) Verkligen en inspirationskälla.

Svar: Så roligt att jag kan inspirera, blir glad att höra det! :D
Norah Kohle {Horse Balance}

Sofia Krantz
Postat 2014-08-19 / 20:48:21. URL: http://sofiakrantz.webblogg.se

Så himla fint! Otroligt roligt att se eran utveckling tillsammans. Du inspirerar verkligen. :D

Svar: Åh tack! :D
Norah Kohle {Horse Balance}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0