Ett första försök till markträning

Ja, så här ser det ut när man släpper in en helt ny hästmänniska i paddocken, stoppar lite godis i fickan på vederbörande och säger "kör"!
 
Trixet med Leia är att antingen ha en väldigt tydlig plan och veta precis hur man ska ta sig dit, eller att inte ha någon plan alls men vara väldigt duktig på att belöna i rätt läge. Så hon är absolut inte en sådan man bara kan dirigera och få önskat resultat. :) Och är man inte intressant nog går hon lätt och ställer sig i ett hörn och käkar gräs. Därför var det roligt att se hur Jakob och Leia ändå jobbade - snacka ihop sig lite, prova på, lyckas, misslyckas, utvärdera och omvärdera. Med ett öppet sinne och en önskan om att kommunicera kommer man långt!
 

Emmie
Postat 2015-05-20 / 12:53:13.

Oj. Helt mållös! Vilket otroligt klok häst hon är, Leia. Det var riktigt häftigt att se någon som inte är "van" att göra det, men som så enkelt förstår.

Är helt förälskad i Leia, vacker, klok och snäll!
Kram

Neapocalypse - klickerträning och unghäst ・゚♥ ✞
Postat 2015-05-20 / 14:34:55. URL: http://neapocalypse.se

Vilken underbar video, den ger verkligen inspiration!! <3

Matilda
Postat 2015-05-20 / 20:19:01.

Vackert! fick tårar i ögonen, sån underbar kommunikation!

Anonym
Postat 2015-05-21 / 13:20:21.

HÄRLIG film :)


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0