Solskenshistorier

Oj vad det rullar på! Jag är helt snurrig i skallen av att försöka strukturera upp min vår och sommar - många pusselbitar som ska passas ihop och en hel del jobb på längre avstånd som behöver planeras. När jag startade mitt företag för fyra år sedan trodde jag att jag bara skulle träna lite hästar.. Jag ler lite när jag tänker på det - för jisses vad det är mycket runt omkring som tar upp tid och energi.
 
Jag har dessutom varit lite sjuk ett par dagar så mina egna hästar har blivit lite lidande. Igår tog jag en promenad med Coolman och Iso. Jag själv har en hel del skavanker i lite olika leder, Coolman är snart 27 år gammal och Iso håller precis på att återhämta sig efter en skada. Så det var ett kraftfullt gäng som var ute och gick. ;) Men vi hade det himla mysigt där ute i skogen med solen som sken (♥) och fåglarna som sjöng ovanför oss.
 
 
Idag körde Leia och jag ett pass i arbete för hand. Riktigt roligt! "Småpill" är något jag verkligen behöver bli bättre på, det är lätt att istället flyta ut och börja leka med allt det "roliga" istället. Men idag höll jag fokus och var verkligen noga med böjning, bogkontroll, längning av halsen och allt vad det är. Leia är verkligen otroligt tacksam att arbeta för hand för hon tycker att allt är kul. Oavsett om det är fancy grejer i full fart och fläkt eller att stå stilla och skifta vikten från ben till ben. Jag hade gärna åkt iväg och tränat lite med henne för någon som har mer koll på läget, för man hamnar lätt i samma gamla vanor. Och ett yttre öga är ju aldrig fel. Men det är ju det där med att ta tag i saker.. :)
 
Jag har nu precis kommit hem från dagens jobb och jag måste bara skriva ett par meningar om det också. Jag kom till det här ekipaget första gången för sex veckor sedan och vi har träffats ca en gång i veckan sen dess. Det är en fantatiskt fin liten ponny med sin unga ryttarinna. Det hade uppstått lite fel i kommunikationen vilket ledde till att ponnyn började visa aggressivitet. Vårt första möte handlade först och främst om att inte bli uppäten, nersparkad eller översprungen... Det var rent ut sagt ganska mycket kaos. Nu har de jobbat på under några veckor, fokuserat på en positiv träningsinställning och var gång jag ser dem blir jag varm i hjärtat! Ponnyn som tidigare skrek med alla medel att han inte tänkte tolerera något mer har nu en mild blick i ögonen, jobbar med en glädje som genomsyrar kroppen och varje gång han vänder upp mot sin människa släpper han ut ett dovt litet gnägg. Inga tendenser till hugg eller sparkar och även matte har blivit ordentligt trygg och säker på sig själv och ponnyn. Det är milt sagt en fröjd för ögat. Historier som denna är det som driver mig - vilken ära att få följa såna här resor!
 
Jag avslutar det här inlägget med ett klipp från igår. Iso och Coolman på promenad - för charmigt för att vara sant!
 

Neapocalypse och tinkerhästen Clooney -~♥
Postat 2015-03-12 / 20:38:48. URL: http://neapocalypse.se

Åh vad underbart <3<3

KS Western & Horsemanship
Postat 2015-04-13 / 20:28:47. URL: http://kshorsemanship.se

Meeeen vilka undernäringar!!

Svar: Om du syftar på Coolman så ja, han är 27 i år och har haft svårt att hålla hullet. Menar du Iso så nej, inte alls. ;)
Norah Kohle {Horse Balance}

Anonym
Postat 2015-05-16 / 16:12:13.

Åh kan du inte berätta mer om hur ni arbetat ni 3 för aty utveckla deras kommunikation?:D Låter ju så likt oss på vissa sätt! Kram C&B


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0