Varje häst är en konstnär!

 
Inuti varje häst bor det en fantastisk, kreativ konstnär som bara väntar på att blomma ut. Mitt jobb som hästtränare är att inspirera - inspirera varje individ till att bli självsäker nog att våga försöka, experimentera, skapa och stråla. Varje häst är unik och måste tillåtas att skapa sitt eget personliga konstverk.
 
Leia är en oerhört kreativ individ som älskar att prova själv och få känna att hon kan. Men hon är inte den som gör bara för att göra - uppmuntran av olika slag är viktigt för henne. I form av godis eller beröm från min sida. Inom trickträning och egentligen allt vi gjort från marken har hon alltid varit väldigt självsäker och har inte varit rädd att ta för sig. Inom ridningen däremot, där har hon inte varit lika framåt. Av den anledningen la vi lösridningen på hyllan under ett par år, hon fann helt enkelt inget nöje i det och hon var inte på den våglängden att hon ville/kunde ta för sig tillräckligt. Någon form av ram, även om den bestod av av en grimma och löshängande tyglar, gjorde att ridningen blev trygg och intressant för henne. På senare tid har vi tagit upp lösridningen igen med goda resultat, hon har varit mer framåt och har gillat arbetet. Även om hon fortfarande inte skapat några konstverk utan mer så att säga låtit mig hålla i penseln.
 
Under årens lopp har jag fått se glimtar av all den potential Leia sitter inne på, hon har visat mig vilken vacker dansare hon kan vara när vi lekt sida vid sida och jag har längtat efter den dag hon skulle låta mig uppleva det från ryggen. Nu har den dagen kommit!
 
Igår och idag hade vi två helt fantastiska ridpass, jag lyckades knäcka koden till att öppna upp kreativiteten även när jag sitter på ryggen och Leia fullkomligt strålade. Hon skapade! Två decimeter högre blev hon och värdigheten när hon bar upp sig själv som en drottning var så påtaglig att det enda jag kunde göra var att ropa ut det ena "Ååhh!!! Braaa!!" efter det andra. Vilken känsla! Som jag har väntat! Så fort jag hoppat av längtar jag efter nästa ridpass - precis som det ska vara. :)

Neapocalypse och tinkerhästen Clooney
Postat 2015-06-26 / 11:40:45. URL: http://neapocalypse.se

Vad roligt!!! <3


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0