Oväntad stress

 
Idag var jag med om något väldigt intressant med Conny, något som inte hänt många gånger på våra tio år tillsammans. Han stack med mig.
 
Vi tog vår vanliga runda till galoppbanan för att han skulle få springa bort en del av sin begynnande kalaskula. Hans dagsform var lugn och behaglig och han galopperade på i ett avslappnat tempo med låg nacke. När vi kommit en bit in på andra varvet och var precis i början av en lång raksträcka såg jag hur vi mötte någon med en hund ett par hundra meter bort. Jag galopperade vidare en liten bit till, och saktade sedan av för att hinna samla ihop mig själv och häst och min egen hund innan mötet.
 
Conny hade stenkoll på de mötande men brydde sig såklart inte över huvud taget - det ska mycket till för att Conny ska lyfta på ögonbrynen. Och en människa med hund har vi ju sett tusentals gånger förut, så det här var inget konstigt alls.
 
Ja, tills de var kanske trettio meter ifrån oss. Då spände han upp nacken och visade "fara!" med alla sina signaler. Det var något nytt, tänkte jag, och försökte förmedla att allt var ok. När hunden med dess människa var ungefär tio meter från oss gjorde Conny en helomvändning och drog iväg i full galopp, helt blockerad. Det ska som tur är mycket till för att rubba min balans när jag sitter på honom, så det var relativt enkelt för mig att bara sträcka mig fram, ta tag i grimman och vända runt honom. Vi red tillbaka, tittade ett par sekunder på monstren och passerade sedan förbi. Han trippade lite på tå precis när vi gick förbi, men sedan var det som att det aldrig hänt.
 
Väldigt oväntat och jag kan för mitt liv inte förstå vad det var som hände! Har aldrig varit med om att jag inte kunnat tyda en reaktion eller komma fram till orsaken till varför han reagerat som han gjort förut. Kanske var det bara så enkelt att han absolut inte hade väntat sig att möta någon på galoppbanan, vi har trots allt aldrig stött på någon där förut under alla våra rundor. Och han var fullkomligt stencool både på dit- och hemvägen.
 
Ja, det är sånt här som kan hända när man har med levande, tänkande, kännande individer att göra. Och som jag skrev var det en väldigt intressant upplevelse att vara med om. Det ska bli spännande att se om det här var en engångsgrej, eller något som har satt sig lite djupare. To be continued!

Angelica Karlsson
Postat 2014-09-30 / 21:03:02. URL: http://jagochjane.blogg.se

Min första tanke var att han kanske fick en dålig vibb från människan eller hunden? :o Men helt klart skumt att det hände!
Min får också lite ryck då och då men oftast är det inte ens någon in närheten och hon fryser bara. Underligt är det minst sagt!


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0