En tänkande häst är en säker häst

 
Igår fick Leia ännu lite "riddarträning". Bågen börjar bli ok, även om hon fortfarande kan bli lite spänd. Något som dock var än värre än själva skjutandet var faktiskt kogret med pilarna, ljudet när de rör sig var fasansfullt otäckt tyckte Leia. Vi har hittills fokuserat på båge + en pil, men igår var det dags att introducera kogret också.
 
Vi började med en fin sidledsgalopp-kind-of genom hela paddocken.. :) Dålig idé detta, tyckte Leia. Men precis som jag skrev igår behöver hon en lätt knuff för att kunna ta sig genom rädslan, så jag hängde bara med och fortsatte att hålla fram kogret. Så snart hon stannade försvann även det otäcka ljudet, och efter ett par upprepningar började hon förstå hur det låg till.
 
Då spände jag helt enkelt fast kogret vid sadeln. Det är definitivt ingenting jag skulle rekommendera hur som helst, för jag tycker det är viktigt att snabbt kunna avlägsna det otäcka om det skulle behövas. Men nu känner jag ju Leia och vet hur hon fungerar, så jag tog beslutet att göra så. Hon var okej med att det lät när hon stod stilla, men kunde fortfarande bli osäker när hon rörde på sig. Jag hann inte riktigt gå med i hennes tempo för att ge henne en chans att vänja sig, så detta kändes som en bra lösning. När hon rör sig låter pilarna, när hon stannar blir det tyst automatiskt.
 
Det tog inte lång tid för Leia att klura ut hur hon skulle "styra" monstret. Ett par varv på volten i trav så var hon sedan helt obrydd för skramlet av pilarna. Viktigt att inte missa att testa från alla håll och vinklar dock! När vi bytte varv var pilarna plötsligt på andra sidan än jag, så då behövdes lite repetition. När det var ok satte jag pilarna på andra sidan sadeln, och även där fick vi börja om. Men varje gång krävdes det väldigt lite för att hon skulle börja tänka och försöka förstå hur hon skulle göra för att ta sig igenom probemet. En tänkande häst är en säker häst!
 
Vi avslutade med att dra pilar ur kogret (också otäckt ljud) samt att skjuta ett par från sidan av henne. Det är ännu inte så att jag skulle sätta mig upp och göra det från ryggen hur som helst, men vi är på god väg!
 

Johanna - Team Mirax
Postat 2014-09-26 / 10:34:03. URL: http://www.teammirax.blogg.se

Hon är så vacker!! :0

Danielle
Postat 2014-10-07 / 00:03:34. URL: http://danzis.blogg.se

Vart har du köpt den snygga utrustningen? :)

Svar: Kapsonen kommer från Mök & Söner, tränset Kapson.se, sadeln Kaupre och schabraket minns jag inte. :)
Norah Kohle {Horse Balance}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0