Rök blir till eld

 
I helgen hade vi Lina Malmqvist här som tog många helt fantastiska bilder på mig och hästarna. På lördagskvällen stod en "eldfotografering" på schemat, vilket skulle bli väldigt intressant då Conny bara sett eld ett par gånger tidigare. Och då alltid i små flammor i dagsljus. Nu hade vi en eldstav med stora brinnande lågor i varje ände, och när mörkret sänkte sig upplevdes de som än mer kraftfulla.
 
Vi började med en rökpatron, vilket Conny nu börjar vänja sig vid. Röken är väldigt oberäknelig och blåser fram och tillbaka lite hur som helst, vilket man såklart kan bli misstänksam mot. Men nu är det inte mer än att han tittar till lite, och har därefter inga som helst problem att stå över patronen om det skulle vara så.
 
Så var det dags för elden. Jag har nu en ny typ av veke som brinner bättre, större, längre och mer högljutt. När elden tog fart på riktigt visade Conny lätt osäkerhet (i form av ett höjt huvud och spetsade öron), men inom någon minut var han cool igen. Som jag skrev häromdagen räcker det oftast för mig att visa att allt är ok, så lugnar han sig också.
 
 
Jag kunde svinga staven runt honom, rida med den och hålla den både högt och lågt. När vi tog galopp och elden började fräsa ordentligt av fartvinden vinklade han inte ens ett öra. Conny är hur häftig som helst! Och bilderna likaså.. :)
 
Observera att jag INTE rekommenderar att "leka med eld" om man inte är väldigt säker på vad man ska göra. Jag har vänner som arbetar med det här professionellt som hjälpt mig med bra material, eldsäkerhet och hantering av eldstav. Vill man träna med sin häst är rökpatroner en bra och säker början, därefter kan det räcka gott och väl att låta hästen se en marschall eller mindre eldkorg. All typ av miljöträning förbereder hästen bättre för nya upplevelser - även sådana som inte har med varandra att göra. Får hästen upptäcka att du kan reda ut alla situationer och alltid lyckas hjälpa honom/henne att känna sig säker, lägger ni en bra och stadig grund inför framtida störningar.
 

Lina
Postat 2014-10-08 / 18:19:21. URL: http://systerkatt.blogg.se/

Så häftiga foton! :)

Svar: Ja, jag gillar dem verkligen! :D
Norah Kohle {Horse Balance}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0