Paddockpass

I onsdags hände något sensasionellt. Jag och Conny hade ett träningspass i paddocken! När hände det senast, det minns jag inte ens. De senaste månaderna har vi ju som jag skrivit mest hållt oss i skogen.
 
Det började med att han var ovanligt sällskaplig när var ute och fixade i lösdriften. Han kom promenerande från långt ute i hagen och stod tätt intill mig medan jag mockade. Det är inte helt vanligt för att vara Conny, han är något av en ensamvarg och har inga problem att stå helt själv ute i hagen. Men nu ville han absolut vara med och propsade på att få följa med ut i stallet när jag var klar.
 
Det blev ett ridpass med fokus på att mest checka av vår nuvarande nivå. Mentalt satt allt klockrent, men fysiskt är han såklart inte så vältränad. Vi behöver öka upp rörligheten i bogarna i kombination med avslappning i nacken, och få in den laterala böjningen i galoppen. I övrigt ligger vi på en väldigt trevlig nivå om jag får säga det själv!
 
Vi lekte med en typ av enkla byten. Just fattningar är något Conny har svårt för med sin fysik, men han jobbade på riktigt bra. Lugna fattningar, helt ok bärighet och framförallt en positiv inställning!
 

Lisen
Postat 2014-10-10 / 16:48:21.

Hej! Jag har en fråga, som kanske andra också undrar över. Varför väljer du att rida utan hjälm? Absolut inte så att jag är bitter nu och frågar med en taskig attityd. Men bara en tanke :) om jag jämför med att tex "jag åker på en moped och har full koll och är duktig på det jag gör, men skulle ändå inte välja bort hjälmen pga säkerheten." Hur tänker du? :)

Svar: Det är inte mer komplicerat än att jag är lat. :)
Norah Kohle {Horse Balance}

Julia Forsbacka
Postat 2014-10-10 / 19:47:12. URL: http://forcebacka.blogg.se/

Vad fint! Ni är så samspelta, det gör mig glad i själen!

Svar: Tack, vad roligt att höra!! :)
Norah Kohle {Horse Balance}

Sofia Krantz
Postat 2014-10-13 / 17:16:46. URL: http://sofiakrantz.webblogg.se

Åh vad fint. :D Superfint att se verkligen.

Svar: Tack! :)
Norah Kohle {Horse Balance}

Sanna
Postat 2014-10-14 / 18:18:57.

Är du aldrig rädd för att trilla av? Jag har aldrig varit det innan, men sedan råkade jag på en häst vars lösning på det mesta är att bocka.. ja, hon bockar verkligen, man har inte en chans att stanna henne eller få kontakt, man bara flyger efter en stund. Efter det har jag blivit betydligt fegarw.. känner du aldrig så?

Svar: Jo, jag har varit med om precis samma. Det kan vara svårt att tro, men Conny som jag rider här är en riktig bockmästare och det GICK inte att sitta kvar. Så det var en lång period när jag inte alls tyckte att det var kul att galoppera på honom. Nu har vi en helt annan förståelse och jag är inte alls osäker längre.
Norah Kohle {Horse Balance}

Amanda
Postat 2014-10-16 / 20:09:59. URL: http://teamluffarligan.blogg.se

Ni är så himla fina!! :D
Du har inga planer på att komma till Örebro eller nånstans däromkring någon gång? Du är min största inspiration och har varit det i över 4 år och jag skulle så gärna vilja träna för dig någon gång! Problemet är dock att jag inte vill åka så långt med hästen för en träning :/

Svar: Tack! :) Det finns lite intresse om träning i Örebro, så det är absolut inte omöjligt att jag kommer dit så småningom!
Norah Kohle {Horse Balance}

Frida
Postat 2014-10-21 / 07:12:23. URL: http://www.teamluffarligan.blogg.se

Så himla fina, jättefin blogg har du dessutom! ^^

Svar: Tack!
Norah Kohle {Horse Balance}

Emmy
Postat 2014-10-27 / 15:38:18. URL: http://emsyzz.devote.se

Alltid lika kul att se videos på er träning! Ett så fint team!:)

Svar: Tack snälla :)
Norah Kohle {Horse Balance}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0