Nåt är inte helt som det ska

 
Idag är det kallt! Kanske hösten/vintern slutligen anlänt på riktigt? Jag, Leia och Iso tog en riktig långrunda för att få upp värmen. Men det är något jag inte kan sätta fingret på, något som inte är helt rätt med Leia. Hon är absolut inte halt eller visar någon ömhet, men hon är inte sitt vanliga jag. Tar inte ut steget ordentligt och bjuder inte framåt riktigt så mycket som hon gjort tidigare. Just den egna drivningen är det vi har fått jobba med tveklöst mest under vår tid tillsammans, så det hade varit lätt att anta att hon bara tagit ett litet kliv tillbaka och ramlat in i gamla mönster. Men det är inte den känslan jag får, utan att det är något annat som gnager.
 
När jag tagit in henne från hagen och gjorde i ordning henne inför ridturen hade hon ryckningar i musklerna vid frambenen och uppe på rumpan. Att hästarna skakar när det är kallt är inga konstigheter, det är ett bra sätt att hålla värmen i kroppen. Mina hästar sätter bra med päls och har tillgång till både mat och vindskydd, så de klarar sig toppen även när det blir riktigt kallt. Men jag tyckte ändå att det var lite konstigt att Leia reagerade såhär - kallt var det inte. Jag bestämde mig i alla fall för att ta ut henne ändå, rörelse brukar ju göra gott. Jag stannade och checkade av med jämna mellanrum, och efter att vi skrittat någon km hade det slutat rycka.
 
Som jag skrev känns något dock inte helt som det ska, så jag får fundera lite på vad vi ska göra. Börjar misstänka sadeln, då jag tycker att den inte ligger riktigt så bra som den gjort tidigare. Det får nog bli ett besök av massör och kolla igenom henne!

HannaKJonsson
Postat 2014-12-29 / 23:01:30. URL: http://hannakjonsson.blogg.se

När du rider ut i vardagen vad har du för utrustning då?

Svar: Mestadels grimma. :)
Norah Kohle {Horse Balance}

KS Western & Horsemanship
Postat 2015-01-16 / 00:36:51. URL: http://kshorsemanship.se

Hmmm. Kanske är något med ryggen? Har nyss fått reda på att min sto har massvis med problem med ryggen, korset närmare bestämt, sedan tidigare människor. Hon tar inte ut stegen och har inte framåtbjudning alls när hon har som ondast (uppenbarligen). Rycker ibland då på olika ställen också. Testa tryck (ganska försiktigt) på varsin sida på korset där smärtan kan sitta. När Kajsa har ont så liksom huttrar hon eller vibrerar när man trycker där hur löst som helst. När det var som värst (långt innan min tid) hade hon satt sig i stallgången och skrikit av ren smärta. :(


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0