Den flygande holländaren

 
Idag har jag och Leia gjort något som verkligen inte hör till vanligheterna - vi har hoppat!
 
Låt mig först och främst berätta våra förutsättningar. Hoppat i paddock, med riktiga hinder och allt det där, det har vi gjort ungefär en eller två gånger förut och det var minst två år sedan. Och med hoppning menar jag typ att välta sig över ett ensamt litet sockerbitshinder med mycket möda och glada tillrop.
 
Ridit i paddocken, det har varit väldigt sparsamt med det den här hösten. Förutom våra uteritter har jag kanske ridit henne två eller tre gånger "på riktigt". Vidare så var det väl i våras någon gång som vi senast tränade på ridning utan huvudlag.
 
Så ni förstår, vi är verkligen inte "preppade" för någon hoppning.. :) Men vad gör det! Vi har definitivt inga seriösa mål med hoppningen - Leia är trots allt så långt ifrån någon hopphäst man kan komma och för det mesta tycker hon ärligt talat att det är ganska meningslöst hela kalaset. Men någon gång ibland får man roa sig lite, och då kan det se ut ungefär såhär. Mycket nöje. ;)
 
Ha ha.. det gäller att börja på en realistisk nivå.
 
Det roliga med Leia är dock att ju högre hindret är, desto bättre hoppar hon. Det är precis som att hon inte riktigt förstår att hon faktiskt måste lyfta på benen förrän det ligger på lite höjd.
 
Så efter ett par testsprång höjde vi upp till ungefär en meter.
 
Vi hoppar nog hellre än bra många gånger, båda två..
 
Det där med avståndsbedömning är inte Leias starkaste sida...
 
Men när vi väl får till det ser det ju inte så pjåkigt ut! Roligt är det i alla fall!


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0