Leia - ingen riddarhäst direkt..

 
Idag var det dags! Jag skulle testa att skjuta med bågen från Leias rygg för första gången! Jag hade inga höga förväntningar, inte som med Conny där jag kunde galoppera runt utan träns allra första gången, men vi skulle i alla fall testa och se på vilken nivå vi låg. Leia är ingen lättmanövererad häst direkt, otroligt tungriden och det handlar hela tiden om att hon ska känna att det är lönt för henne att göra det man ber om. Lägg på en båge som ockuperar båda händerna och som stjäl fokus.. En liten utmaning!
 
Addera sedan att jag knappt tränat henne under våren, än mindre ridit. Dressyr uppsuttet, det har vi inte tränat sedan i höstas någon gång. Men det är det som är så bra med hästar i balans.. ;) .. det spelar ingen större roll om man inte är i toppform, det går oftast att ta vid där man slutade. Med den mentala biten menar jag då, fysiken spelar ju givetvis sin roll. I alla fall. Hon är otränad och omusklad men i övrigt precis som vanligt. Det vill säga, otroligt villig och lätt att arbeta med... OM hon är motiverad. Jag låter ridbilderna tala för sig själva, lite upp och ner och fram och tillbaka men det är så jag och Leia fungerar, det är den nivån vi är på.
 
 
Visst är hon söt i brunt träns förresten? Det är Connys egentligen och är aaaaningens trångt i käkremmen, men det funkar. Sen säga vad man vill om brunt träns till svart sadel men jag bryr mig faktiskt inte. Lite bohemiskt sådär. ;)
 
När vi trallat och kamelat runt en stund var det alltså dags att testa med bågen. Jag hade testskjutit från marken ett par gånger, och inte fått en enda reaktion. Så då kör vi då! tänkte jag. Spände bågen, siktade och släppte iväg pilen... Sen innan jag visste ordet av var vi vända åt motsatt riktning i full galopp och jag fattade inte ens vad som hände. Haha. Men av någon anledning fick jag inte ens höjd puls, utan slängde bara iväg bågen och försökte få fatt i en tygel. Så snart jag fått det, in på en liten volt och stanna. Leia är jäkligt cool med sånt, hon kan springa för sitt liv och sedan stanna och vara kolugn två sekunder senare. Ja, det handlar ju om träning såklart, en häst vill inte vara kvar i en spänd sinnesstämning utan föredrar givetvis att vara avslappnad om det är möjligt. Har de får lära sig att koppla av tillsammans med sin människa, söker de gärna efter den känslan även när de är stressade.
 
 
Åter till Leia. Så snart jag fått stopp hoppade jag av och ledde tillbaka henne. Sedan fick hon bekanta sig lite mer pilarna och bågen, innan jag testade att skjuta igen. Men Leia sa "nope" och galopperade upp till stallet. Det var bara att gå efter och hämta tillbaka henne... Än en gång, omedelbart lugn som en filbunke även om hon precis flytt i panik tvåhundra meter.
 
Kort och gott var Leia inget fan av bågskytte direkt. Hon är väldigt känslig om sitt huvud, även om jag får röra överallt och vifta runt henne utan att hon bryr sig. Det märktes främst när jag red löst förut, då jag använde pinnarna mot mulen för att förstärka styrningen om hon inte förstod (dvs, lätt knackning, inte mer än så). Detta gillade hon inte alls, så därför la vi lösridningen på hyllan en lång period. Sedan började jag utgå från bogen med pinnarna istället, och det förstod hon klockrent. Antagligen var det så att när jag släppte iväg pilen, trodde hon att det var en stick-mot-mulen fast gånger tretusen. Inte konstigt att hon stack...
 
Jag tror att om vi lägger ner lite tid med bågen kommer hon snart att vara lugn med den. Skojigt!! Nu har vi ett litet projekt att ta tag i. Här kommer actionbilderna. Enjoy. ;)
 

Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥
Postat 2014-03-29 / 20:38:33. URL: http://neapocalypse.blogg.se/

Roligt inlägg ^__^

Petra
Postat 2014-03-29 / 21:59:01. URL: http://svartaspringaren.blogg.se

Vilka härliga bilder! Och så fin hon är, i kroppen! Ser så himla härligt ut!

matilda
Postat 2014-03-29 / 22:08:17. URL: http://thesevengames.horseworld.se

haha understa bilden <3

Matilda
Postat 2014-03-30 / 14:44:23.

Hej! Ny hästälskande läsare här! Har just nu inte möjlighet att umgås med hästar på det sätt jag önskar, så jag får dämpa suget genom fantastiska bloggar som den här! Sparar all visdom från den till framtiden där jag förhoppningsvis kan få vandra en liknande väg som din tillsammans med någon som Conny eller leia! Tusen tack för all inspiration!

Svar: Åh, tusen tack själv! Vad roligt att vi kan inspirera er!
Norah Kohle {Horse Balance}

Malin
Postat 2014-03-31 / 23:15:52. URL: http://hastigare.blogg.se

Hahaha! Älskar humorn i bilderna. Precis som om man läste en teckand serie om Mulle x)

Svar: Hahaha :D
Norah Kohle {Horse Balance}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0