Horse Assisted Leadership Training

Idag har jag varit på en typ av prova på-kurs inom Horse Assisted Leadership Training. I korta ord handlar det om att använda sig av hästen och sin relation/kommunikation/ledarskap där och översätta det till rollen som företagsledare eller chef på sin vanliga arbetsplats. Då jag ju är min egen chef och dessutom redan är relativt insatt i både hästträning och ledarskap var detta mer ett sätt för mig att få lite nya infallsvinklar och ja, se hur det gick till helt enkelt.
 
Det var en mycket intressant dag och även om hästhanteringen och hästsynen i stort skilde sig en del från mina egna tankar, var det givande att få se helt ovana människor sättas bredvid hästen och försöka göra sig förstådda. Spännande också hur tillvägagångssättet till mycket stor del speglade just individens förhållningssätt till sina medarbetare eller anställda!
 
Feedback och tankar både från de övriga samt från mig själv efter dagen är att jag är väldigt inkännande, fokuserar på att leda individen till personlig utveckling snarare än att få specifika övningar gjorda och att det vore intressant att se hur mitt ledarskap skulle fungera på en grupp människor. Kort och gott mycket sådant som jag själv sitter hemma och klurar på!
 
Jag vet själv hur enormt mycket hästarna har gjort för min personliga utveckling. Om jag inte hade gjort den hästresa jag varit med om hade jag definitivt inte varit samma människa idag, så jag har hästarna att tacka för mycket. Och tacksam, det är jag!
 
Har ni några situationer eller områden där ni känner att hästarna bidragit till att ni tänkt, agerat eller känt på ett speciellt sätt? Berätta!
 
Conny har till stor del hjälpt mig att bli den person jag är idag.
 

Elin
Postat 2014-06-03 / 21:09:18. URL: http://exist.bloggplatsen.se

Vad kul och intressant! :)


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0