Dags att ta tag i dressyren kanske

Då har jag äntligen lite nytt material att bjuda på!
 
Min förkylning var riktigt segdragen så föregående vecka låg fokus på jobb och däremellan att ta det lugnt och försöka bli frisk. Jag är väl inte helt på topp än egentligen, men nu testar jag att köra på! Conny och jag hade äntligen ett redigt dressyrpass i paddocken. Sen vi kom hem från Honza har vi nog tränat en, max två gånger... Ha ha jag kan ju inte direkt beskyllas för att träna ihjäl mina hästar. Sedan har det ju blivit en del konditionsträning i skogen istället, så helt på latsidan har vi väl inte varit.
 
Det märktes att vi inte övat på ett tag, men vi kom ändå hyffsat snabbt in i gängorna igen. Även om Conny naturligtvis inte var helt genomtränad i kroppen och musklerna efter att "bara" ha sprungit i fri form kom han ihåg allt vi tränat på så det var bara en fråga om att repetera och repetera än mer.
 
Främst arbetade vi i traven och jobbade där med att hitta en balans i bogflyttningen. Vi lärde ju in att han skulle vända in på volten extremt när jag la på sticken på innerbog, vilket gav mer kraft men också resulterade i att all böjning blev, ja, extrem. Så idag försökte jag utöka storleken på volten och hjälpa honom att hitta formen efter det, utan att gå tillbaka till vår tidigare "slappa" form. Jag får säga att jag är nöjd! Som sagt, hans muskler är ju inte helt i form men han jobbade utefter bästa förmåga.
 
När vi jobbat i någon halvtimme sprang jag och ställde upp kameran för att försöka fånga en del av arbetet på film. Det var ju alltså sista delen på passet som kom med och han började bli lite trött (jag med..), men en del fina stunder fastnade. Vi avslutade med att köra vår favorit-runda i skogen, jag filmade en del med mobilen där också så det dyker väl också upp så småningom.
 
... och nu kan ni gissa att jag är irriterad. Hela eftermiddagen har jag laddat upp film efter film på youtube, och varje gång är det någon del av den som är helt svart... Suck och snark och @%\*§!! Jag ska fortsätta kämpa, så hoppas jag kunna visa er dagens filmer så småningom..


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0