Skymningsritt

 
VILKEN HETTA!! Jisses, hela dagen har varit totalt kokhet. Jag väntade tills nu på kvällen med att sticka ut till hästarna, för att förhippningsvis undvika en del värme och framförallt kryp. Men det hade jag inte mycket för... både bromsar och flugor var totalt galna i oss. Leia och jag tog i alla fall ett kort lekpass från marken utan fokus på något särskilt. Jag var lite sugen på att kanske titta på arbetet för hand och se om vi kunde jobba in det i lösarbetet, men gav upp den planen ganska snart. Det var fullt nog att bara mysa och leka och jaga bromsar åt varandra!
 
När jag släppt ut Leia tänkte jag ta ut Conny för en uteritt i solnedgången. Men den fick vänta lite, för precis när jag skulle gå ut i hagen satte hästarna igång sin skymningsdans. Det är så fantastiskt, en flock med mestadels äldre hästar (~20 år och uppåt, plus Leia) och varje sommar har de en ritual på kvällen där de helt enkelt bara... ja, dansar är det bästa ordet jag kan komma på. Jag är tacksam att jag fick chans att delta idag och få en del av det på film!
 
Tillslut kom i alla fall Conny dansande fram till mig och då gav vi oss iväg. Det var en HELT otrolig ridtur vi fick. Magin var generös idag och jag fick verkligen känna mig-oss som en kentaur. Solnedgången var så vacker, Conny var på sitt allra bästa humör och skogens djur rörde sig stillsamt runt oss. Bland annat mötte vi både älg och ormvråk, och hela ridturen ackompanjerades av rådjursrop. Jag har faktiskt inte ord att riktigt beskriva hur magiskt det var. Jag hoppas att filmen kan återge åtminstone en liten del av det. Om inte annat kan ni ju njuta av det underbara soundtracket från Spirit.. :)
 

Alex
Postat 2014-07-07 / 00:23:55. URL: http://nikonryttarens.blogg.se

Fy vad härligt det där såg ut!

Emmy
Postat 2014-07-07 / 17:30:44. URL: http://emsyzz.devote.se

Vilken underbar film!

Annika Sundblom
Postat 2015-08-25 / 20:02:10.

Gud vilken underbar film....! Du har en sån fantastiskt relation till dina hästar❤
Sån frihet att kunna rida utan sadel och utan träns😇


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0