Leia den 11 juli - ridning del ett

 
Alla bilder är tagna av Lina Malmqvist.
 
Efter uppvärmning från marken var Leia snäll nog att slänga upp mig och så körde vi lite träning uppsuttet också. Här använder jag två stickar och mixar mer mellan positiv och negativ förstärkning. Ridning utan träns har Leia faktiskt tyckt varit en ren pest tidigare. Hon förstod inte syftet alls utan blev bara omotiverad och seg. Något som jag hade väldigt svårt att förstå! Men då hon uppenbarligen inte trivdes med det la vi det på hyllan ett tag. Sedan 2012 någon gång har vi därför främst arbetat med dressyr från marken samt enstaka uteritter då och då. I augusti förra året tränade vi något pass, och nu i vår har det blivit kanske två-tre gånger.
 
Så vi är inte direkt välsmorda på lösridnings-fronten, det kan man inte påstå. Just därför är jag både förvånad och främst stolt att Leia är så himla, otroligt duktig! Allt jag ber om bara sitter. På bilden här nedan ser ni en sluta. Jag visste inte ens att hon kunde sluta uppsuttet, framför allt inte utan huvudlag..?
 
 
Något annat hon plötsligt också bara kan är spanskt sprattel i galopp. Det har vi försökt oss på tidigare, men Leia har inte förstått hur hon ska få till det. Det var svårt nog att bara röra sig framåt i någon form av galoppliknande gångart!
 
Nu är det inga jättelyft heller (tur det!) men hon förstår helt klart att det funkar att sprattla även med mig på ryggen.
 
 


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0