Gasen i botten

Inte mycket rast eller ro här inte. Jag jobbar på för fullt som planerat och det blir därför inte mycket tid framför datorn. Vilken het sommar vi har!! Det måste vara rekordmånga varma dagar - det har ju varit över 35 grader under en lång tid nu. Mina hästar står inne i ligghallens svalka mer än någonsin och tar sig ut i hagen först fram mot kvällen. Jag är oändligt glad för deras skull att de kan välja precis själva hur de vill  göra och när.

Av förklarliga skäl blir det heller inte mycket till träning. De gånger jag orkar samla kraft för att hitta på något blir det uteritter tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Lite runda om magen är de... Men så får det väl vara på sommaren så länge de är friska i övrigt. 

Igår var det en lite annorlunda typ av jobb som stod på schemat. Vi fick besök av en fotograf som håller på med ett "sagoprojekt" och vi ställde upp som modeller. Conny stod i fokus, det blev bilder både på beridet tränslöst bågskytte i skogen och lite alviskt inspirerat. Vid det senare temat användes rökpatroner vilket Conny varit med om en gång förut, när vi fotograferades av Elin Kero/Nevnarien. Även nu var han helt strålande duktig! Jag är helt fascinerad av honom - jag vet att han är modig som få men det här är något alldeles extra. Rökpatronen fräser och pyser och spyr ut en tjock rök som är helt omöjlig att se genom. Men Conny tar bara ett djupt andetag och strider rakt genom röken, utan att ha en aning om vad som väntar på andra sidan. Han är en äkta krigare!

Även Leia fick vara med på ett hörn. Jag vet inte riktigt när bilderna ska publiceras, men det blir nog framåt hösten/vintern. 

Nu är det dags för mig att återgå till arbetet. För lite jämnare uppdatering kan ni besöka min instagram - HorseBalance. Ha det kanonfint så hörs vi!

Foto av Lina Malmqvist

Agnes
Postat 2014-07-23 / 09:33:08.

Hur ofta tränar du dina hästar till vardags eller repeterar saker hästen redan kan? Och om du ska lära den nåt nytt hur ofta tränar du in det så att säga utan att det blir tjatigt?

Svar: Det är väldigt varierat. Vissa perioder tränar vi mer intensivt och putsar då både på sånt vi redan kan såväl som tränar på nytt. Och andra gånger blir det mer sporadiskt. :)
Norah Kohle {Horse Balance}

therese - tlhorses.se
Postat 2014-07-24 / 18:20:52. URL: http://tlhorses.se

Får man se slutresultet på projektet sedan? :)

Jag är inte som alla andra, tränar mina fyra varje dag endå :) Bara en som verkar tycka det är jobbigt med värmen men resten hänger gladeligen med mig!

Svar: Jag vet inte riktigt faktiskt, förhoppningsvis!
Norah Kohle {Horse Balance}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0