Värt att fundera på

 
En bild som jag tycker är så himla bra och verkligen beskriver min syn på ledarskap. Det handlar för mig inte om att dominera, att styra och ställa och bossa runt "bara för att". Jag vill snarare vara den typ av individ som mina hästar ser upp till, någon att inspireras av, en förebild och någon att vända sig till i svårigheter. Har jag inget syfte att flytta runt på min häst, nej då gör jag det inte heller.
 
Eftersom våra hästar lever i ett modernt samhälle anser jag att det är viktigt att de kan hanteras, ledas, bindas fast och lastas utan problem. Hur man närmar sig detta spelar mindre roll, så länge det resulterar i en trygg och säker häst (och givetvis ska inlärning och träning alltid vara human). Allt annat vi gör är fullständigt onödigt för hästen och därför anser jag att jag inte heller har några rättigheter att kräva det. Vill jag något som min häst inte vill, då kan jag antingen strunta i det eller komma på ett sätt att få min häst att vilja samma sak som mig. Vad jag däremot inte tycker att jag har rätt att göra är att tvinga hästen bara för att få min vilja igenom. Där går gränsen mellan boss och ledare enligt mig.

Matilda
Postat 2014-08-11 / 13:25:28. URL: http://skogsrusset.se

Bilden är såå sann!


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0