Leia den 17 augusti - uppvärmning

 
Det känns ju onekligen som att hösten är på väg..! De senaste dagarna har vi haft äkta västkustblåst och regn och rusk. På ett sätt får jag säga att det är ganska mysigt. Jag är en sån där som ser charmen i alla årstider och nu har jag varit redo för hösten ett tag - även om det såklart alltid är lite vemodigt när sommaren går mot sitt slut.
 
Dagen har i alla fall följt temat med regn och blåst men nu på eftermiddagen fick vi uppehåll ett tag, så då passade jag på att träna lite med Leia. Vi har återupptagit dressyren uppsuttet och häromdagen hade vi ett riktigt kanonpass. Jag fick till och med känna på våra första piaffsteg. Visst var det knackigt och inte särskilt balanserat, men piaff likväl. Därmed inte sagt att vi är på piaff-nivå än, definitivt inte. Men det är alltid trevligt med lite smakprov på vad man strävar mot. :)
 
I alla fall, jag fick blodad tand och idag blev det alltså dressyr igen. Leia hade möjligtvis lite träningsvärk, för hon var inte riktigt på alerten. Men överlag hade jag en fin känsla i passet och det var roligt att få lite nya bilder på uppsutten dressyr!
 
... men de ska ni få vänta lite på, för här kommer först bilderna från vår uppvärmning.
 
Sluta. Ja, skolan sluta, inte att ni ska sluta.. ;)
 
 
Det är viktigt för Leia att, oavsett vad vi ska göra senare, få rasta av sig lite löst innan vi sätter igång det "riktiga" arbetet. Där får vi chans att komma på samma spår, hon kan få ur sig eventuella frustrationer och allmänt bara "skaka igång maskineriet".
 
Jag har sällan en vidare strukturerad plan för det här. Leia får stolla omkring bäst hon vill så är jag där och förstärker om hon bjuder på beteenden jag vill befästa. Det blir mycket löslongering, formgivning i frihet, lite skolor och såklart en hel del bensprattel. "Spanskt whatever" brukar vi kalla det, för det är inte riktigt varken spansk skritt eller spansk trav eller spansk galopp utan ja - lite whatever. Inte så jäkla specifikt. ;)
 
Det är inte ovanligt att den där lilla blondinen i bakgrunden bara "råkar" dyka upp utanför paddocken när jag tränar med Leia eller någon annan häst.
 
"Spanskt whatever". ;)
 

Johanna
Postat 2014-08-17 / 20:07:51. URL: http://teammirax.blogg.se

Lei är verkligen så majestätisk o maffig! :O *drools*

Svar: Ja, man kan knappt tro att det är samma häst som för ett par år sedan!
Norah Kohle {Horse Balance}

Johanna
Postat 2014-08-17 / 20:08:28. URL: http://teammirax.blogg.se

Leia skulle det naturligtvis stå ;)

Alex
Postat 2014-08-17 / 23:33:24. URL: http://aeryttarnas.blogg.se

Vad mäktig Leia ser ut! Riktigt fina bilder, diggar din blogg sjukt mycket <:

Svar: Åh så roligt att höra! :D
Norah Kohle {Horse Balance}

Ida Göransson
Postat 2014-08-22 / 11:25:52. URL: http://purplewitch.blogg.se

Hon är redigt läcker den damen!

Svar: Ja men visst är hon!
Norah Kohle {Horse Balance}

Cecilia Raunio
Postat 2014-08-30 / 17:08:56. URL: http://ridcoachcecilia.blogg.se

Så inspirerande att få se er jobba!


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0