Eldlekar

 
Idag har vi gjort något som det var ett par år sedan vi gjorde sist.. nämligen lekt med eld! Jag känner att ni redan förstått att jag inte riktigt är som de andra barnen med mina hästar - så jag tror inte jag behöver ge någon förklaring till varför jag ska ha eld runt dem. Det är kul, helt enkelt. Ännu en sak att träna på.
 
Jag ska inte säga att Conny är sådär väldigt imponerad av eld. Stöter vi på en brasa när vi är ute, ja då går han förbi utan problem. Han är ju ganska cool överlag. Däremot, när elden sitter på en pinne som rör sig runt honom och det ryker och fräser, då får man vara lite på sin vakt. Så jag började på längre avstånd, tände elden och lät honom se vad som pågick. Det är viktigt att hästarna känner att de får överblick innan man trycker upp saker i "ansiktet" på dem!
 
 
Som ni ser har jag inte en massa utrustning för att hålla Conny fast med, utan han är helt fri att gå när han önskar. Det är Hans val att vara med!
 
Efter en liten stund var det inga problem att gå med elden intill honom. Visst var han fortfarande på sin vakt, men han tålde det. En äkta krigare! Jag kunde svepa staven framför, lågt och högt och över och vid sidorna om honom. Han fick "jaga" den för att känna att han var i kontroll och tillslut verkade han känna att "ok, jag fattar, inga problem".
 
 
Då var jag såklart tvungen att sitta upp en liten stund också. ;) Och då kändes det faktiskt som att han blev ännu coolare. Som att han insåg att staven var en del av mig, inget hot utifrån. Vi tar det i små steg så idag skrittade vi bara runt ett par varv. Ett par små stegringar fick det bli för bildernas skull också. Nästa gång hoppas jag kunna tända båda sidor av staven samtidigt, sedan kan vi börja leka på riktigt! Och så ska väl Leia få bli bekant med elden så småningom också...
 

Johanna
Postat 2014-08-17 / 11:50:49. URL: http://teammirax.blogg.se

Älskar den första bilden!

Svar: Ja den blev himla fin! :D
Norah Kohle {Horse Balance}

Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥
Postat 2014-08-17 / 21:15:58. URL: http://neapocalypse.blogg.se/

Vad har du för kommando för att stegra? :) vill inte lära in clooney det än men tycker ändå det är intressant att veta hur du gör! <3

Svar: Jadu.. en kombination av signaler med benen och rösten. :)
Norah Kohle {Horse Balance}

Elin
Postat 2014-08-20 / 18:34:51. URL: http://www.aeryttarnas,blogg.se

Extremt kreativt! Jätte fina bilder!

Svar: Tack! :)
Norah Kohle {Horse Balance}

W
Postat 2014-08-21 / 18:42:50. URL: http://Swirya.blogg.se

Häftigt :)

Svar: Jo det är kul :D
Norah Kohle {Horse Balance}


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0