Åhsåduktighäst

 
Min kapson gick sönder för ett litet tag sedan, så jag fick beställa hem en ny. Inte helt tråkigt, då jag nu kunde satsa på en brun med mässing istället för svart med rostfritt-ommålat-till-typ-guld som jag haft förut. Brunt läder är verkligen hur fint som helst.
 
Idag invigde vi den nya fina kapsonen med ett riktigt kanonpass. Leia var ganska slö till en början, men piggnade till efterhand. Vi jobbade en del med övergångar trav-halt i longeringen, vilket vi varit lite slarviga med hittills. Hon stoppar omedelbart, men tappar all bärighet och stannar på framdelen. Jag försökte idag be henne att istället ställa sig i en sluta med bibehållen form för att ha kvar lite bärighet även i halten. Inte helt lätt för fröken hängmatta, men jag tror att det blir bra med lite träning.
 
Vi har även börjat med galoppsamling på volt. Vi har två olika galopper vid arbete från marken - den hon bjuder på när vi leker vilket är en relativt samlad och väldigt luftig fyrtaktsgalopp men där bakdelen lätt glider utåt, och så är det den väldigt flacka och svaga galoppen som kommer vid longering. Det är även den jag får vid ridningen.
 
Jag skulle vilja börja introducera "lek-galoppen" vid arbetet för hand, så att vi kan samla upp styrkan och använda den till skolor och så vidare. Vi jobbade med detta via sluta på volt, där jag bad henne att plocka upp galoppen. Det var svårt att hålla ordning på bakdelen och fatta galopp istället för att bara sprattla iväg, men hon gjorde ett riktigt bra jobb. Vi får nog ordning på det här så småningom.
 
Lite trampträning fick det såklart bli också. Och idag gick det RIKTIGT bra! Arbetet med halter bidrog skulle jag tro. Vi gick längs långsidan och lade in volter och halter lite här och var för att hålla det intressant. Volt i trav - halt på spåret - tramp - ÅHSÅDUKTIGHÄST - volt i trav - halt på spåret - och så vidare. Rytm, schwung, energi, avslappning, takt, idag hade Leia koll på hela paketet. Så roligt! Det var en riktig boost. Nu vill jag bara träna hela tiden!

Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥
Postat 2014-08-21 / 21:11:48. URL: http://neapocalypse.blogg.se/

Fan vad kul! Det är sånt som håller en levande! ;) <3

Linn
Postat 2014-09-30 / 13:34:24. URL: http://qaskiz.blogg.se

Vart har du köpt kapsonen? Vilken härlig blogg, ska absolut läggas till under favoriter.

Svar: Tack, vad roligt att höra. :) Den kommer från Mörk & Söner.
Norah Kohle {Horse Balance}

Linn
Postat 2014-10-03 / 07:38:16. URL: http://qaskiz.blogg.se

Tack för svaret :D Ska in där och kika


Kommentera inlägget här:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:Välkommen!

Mitt namn är Norah Kohle och jag kommer från Kungsbacka där jag driver företaget Häst i Balans. Jag jobbar med både mina egna hästar och mina elever för att finna harmoni och balans mellan häst och människa, så att samvaron blir trygg och spännande för båda parter.

Har tre hästar vid namn Conny, Coolman och Leia som du kan läsa mer om på deras respektive sidor.

Vill du träna för mig?

Till mig är du välkommen oavsett om du är intresserad av ridning, markträning, körning, trickträning etc. Inriktning är för mig inte det viktiga, utan att skapa en förståelse mellan individerna vilket sedan kan utvecklas åt det håll man önskar.

På min hemsida kan du läsa mer om mig och de tjänster jag erbjuder. Än en gång, varmt välkommen hit och hör gärna av dig om du har frågor!

Hemsida | Facebook | Instagram


Follow on Bloglovin

RSS 2.0